Салата от зрял боб

Край на досадното киснене и варене на боб

4.5 от общо 2 гласа
15 мин.
Необходими продукти

сварен зрял боб - 1 кутия  

червен лук - 1 глава  

магданоз - 5 стръка 

чубрица - 1 супена лъжица 

зехтин - 50 мл 

винен оцет - 10 мл 

сол на вкус

Свареният боб от консерва превръща правенето на салата от зрял боб буквално в детска игра. Отцеждате, добавяте нарязан на тънко лук и подправки, разбърквате и сервирате. Край на досадното киснене и варене на боб. Готови сте за точно 15 минути.

И все пак… Ако вариантът с готов боб от консерва не ви устройва и държите за своята салата да ползвате специален сорт боб, ще трябва да си го сварите сами, уточняват от Mate Kitchen. В такъв случай, когато бобът е готов, го отцедете веднага и не го оставяйте да кисне във водата, в която е врял. Иначе рискувате зърната да се напоят с вода и да не могат след това да попият добре оцета, зехтина и аромата от подправките. Макар джодженът да е типичната подправка за зрял боб, в салата е по-подходящ свежия магданоз. Той се съчетава добре вкусово и с лука.

За да се овкуси добре салата, Mate Kitchen препоръчват след като я подправите, да я оставите в хладилника за поне час. Разбърквайте от време на време, за да се напоят бобчетата по-добре. По желание можете да я обогатите с нарязани печени червени чушки. Те добавят приятен сладникъв вкус. Другият широко разпространен вариант е да я объркате с лютеница. Става класическа гарнитура за кюфтета, кебапчета и всякакво месо, изпечено на скара.

Начин на приготвяне:

1. Отцедете боба и го сложете в купа.

2. Добавете нарязания лук, магданоза, зехтина и солта.

3. Накрая поръсете с чубрица и сервирайте.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти