Рулца с аспержи

Изненадващо и вкусно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

10 бр. зелени аспержи
250 г маслено тесто
мармалад от портокали
10 слайса бекон
1 яйце
1 портокал, кора

Начин на приготвяне:

Отрежете твърдите краища на аспержите и ги обелете. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути. Прецедете ги и ги измийте със студена вода. Поставете ги върху кухненска салфетка, за да се подсушат.

Разстелете листа маслено тесто и отрежете краищата му така, че да се получи правоъгълник. Намажете тестото с мармалад с помощта на четка. След това подредете плътно един до друг слайсовете бекон.

Нарежете тестото с бекон на лентички - според парчетата бекон. Увийте всяка аспержа в лента от тесто и бекон, с бекона навътре. Завивайте тестото като фуния около аспержите. Подредете рулцата в тава, посталана с хартия за печене.

Разбийте яйцето и намажете рулцата с него. Поръсете рулцата с фино настъргана портокалова кора. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.

Сходни рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти