Разядка с извара, майонеза и кисело мляко

Бърза вкусотия за делничните вечери

4.29 от общо 7 гласа
10 мин.
Необходими продукти

извара - 400 гр 

майонеза - 200 гр

кисело мляко - 2 с.л. 

чесън - 3 скилидки 

чубрица на вкус

копър на вкус

сол на вкус

черен пипер на вкус

Тази разядка на Mate Kitchen с извара, майонеза и кисело мляко се прави точно за 5 минути и може да ви спаси, когато на вратата звъннат неочаквани гости и трябва да реагирате бързо с нещо вкусно на масата. Можете да я поднесете с препечени филийки или сухари или без хляб, но е много добро мезе за водка или за ракия.

Целенасочено направихме нашата разядка с извара и специално ползвахме кашкавалена извара. Тя има мек, нежен млечен вкус. Разбира се, можете да ползвате и сирене, но вкусът ще се промени, ще стане по-остър и солен. Компромисен вариант е да смесите равни части извара и сирене. Когато добавите изварата и киселото мляко, трябва да бъркате енергично, докато се получи хомогенна и гъста смес. Ако в момента нямате извара и решите да я замените със сирене, увеличете малко количеството на млякото, за да я направите пухкава и кремообразна. Иначе ще ви стои по-суха и зърнеста и няма да се маже толкова лесно на филийка. Мекото сирене, което обикновено избягваме да купуваме, в тази рецепта върши чудесна работа.

Основата за разядката е съвсем проста и дори не особено впечатляваща. Всичко обаче се променя, когато добавим няколко скилидки чесън и чубрица. Може да я направите и със стар, и със зелен чесън. Нарежете целите стръкове, но по-дребничко и имайте едно наум, че с него вкусът се променя. Става по-пролетна и тогава дори може да спестите чубрицата, а вместо това да щракнете повечко черен пипер.

Съвет, който обичайно не даваме, е да сложите повече сол. Причината е ясна – изварата е съвършено безсолна и ако не компенсирате това, рискувате вашата разядка да стане безвкусна.

Начин на приготвяне:

1. Разбийте добре изварата с майонезата.

2. Добавете киселото мляко, накълцания чесън и подправките.

3. Разбъркайте добре и поднесете разядката с топла питка или препечен хляб.

Внимание: Съдържа кисело мляко и майонеза, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти