Създадено за Krina

Разядка от белен боб, чушки и червен лук

Бърза за приготвяне и толкова вкусна!

0 от общо 0 гласа
55 мин.
Необходими продукти

белен боб Крина - 300 гр.

червени чушки - 2 броя

червен лук - 1 глава

чесън - 3 скилидки

лимони - 1 бр.

магданоз - 1/2 връзки

пресен джоджен - 1/2 връзки

кимион - 1/2 ч.л.

зехтин - 80 мл

сол на вкус

черен пипер на вкус

Бяхме сигурни във вкуса на тази разядка от белен боб още преди да я приготвим, но след като я опитахме, ви я препоръчваме още по-горещо. Традиционни, добре познати продукти – боб, печени червени чушки, червен лук, пресен джоджен, магданоз… Но не е чорба, не е яхния, не е печен на фурна, не е дори салата.

Направихме разядка от белен боб, която и вие с удоволствие ще загребвате с крекери или ще мажете върху препечен хляб. Добрата новина е, че става бързо, защото беленият боб се сварява само за 30 минути. Няма люспи, което пък значи, че консистенцията става съвършена. Може да си оставите малко накълцан лук и чушки, за да усещате парченца допълнителен вкус и да бъде хрупкаво. Още с първата хапка няма да искате нищо друго. Защото е едновременно познато и различно. Можете да си я хапнете с препечен хляб, може да си вземете и парче сирене или пък предпочитано мезе. Но най-важното е, че можете да си я направите винаги, когато ви се дояде.

Няма как да отречем предимството на беления боб „Крина“. Наистина пести време, а е щадящ за корема. Заради премахнатите люспи той е деликатен и не създава чувство за тежест в корема. С него могат да се приготвят както класически бобени рецепти от старите тефтери, така и пюрета, крем супи и разядки. Опитайте!

Начин на приготвяне:

Сварете боба с част от зехтина за 30-35 минути, изцедете го, след което го оставете настрани да изстине.

Изпечете червените чушки и ги сложете да се задушат в съд с капак.

През това време изсипете сварения и изстинал боб в купа, прибавете магданоза, джоджена, кимиона, солта, черния пипер и чесъна. Пасирайте до гладка, хомогенна смес.

Прибавете останалия зехтин и лимоновия сок и пасирайте докато се усвоят от сместа. В зависимост от количеството на зехтина и лимоновия сок контролирайте гъстотата на разядката.

Обелете и нарежете на много ситно червения лук и го прибавете към бобената смес. След това добавете нарязаните на ситно червени чушки, разбъркайте много добре, при нужда доовкусете и поднесете с крекери.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти