Пъстра и пищна салата

От лимец с гъби и праз

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

250 г печурки
250 г лимец
50 г сушени домати
1 връзка див лук
2 стръка стеблена целина
1 стрък праз (бялата част)
1 скилидка чесън
80 мл ябълков оцет
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Лимецът се сварява във вода до готовност, охлажда се и се отцежда.

Гъбите и празът се почистват, режат се на кубчета и се запържват в 20 мл зехтин.

Посоляват се, дърпат се от огъня и се заливат с оцета. Оставят се да се мариноват поне за 20 минути.

Сушените домати, целината и дивият лук се режат на кубчета.

В купа се смесват отцедените от оцета гъби и праз, лимецът, дивият лук, целината, останалият зехтин, сушените домати и накълцаният чесън.

Салатата се посолява, разбърква се и се поднася.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти