Създадено за Орехите

Празнична къщичка с майсторлъшки мезета „Орехите“

С продуктите от новата „Майсторлъшка серия“

3.6 от общо 5 гласа
90 мин.
Необходими продукти

майсторлъшки суджук "Орехите" - 1 бр - 12.99 лв

майсторлъшки сушеник "Орехите" - 1 бр - 11.69 лв

гризини с мак - 2 пакета - 5.83 лв

крекери - 1 пакет - 1.45 лв

крема сирене - 200 гр - 4.79 лв

майонеза - 40 гр - 0.44 лв

триъгълно топено сирене - 4 парчета - 2.00 лв

пармезан - 50 гр - 1.74 лв

сух магданоз - 1 с.л. - 0.46 лв

чили - 1 с.л. - 0.36 лв

пресен розмарин - 8-10 клончета - 1.93 лв

Ако искате нещо различно тази Коледа, вземете майсторлъшки мезета „Орехите“. Да ги нарежете и сложите в чиния, няма да е достатъчно. Насладата, която носят на небцето, изисква да сътворите нещо специално с тях.

Защото продуктите от новата „Майсторлъшка серия“ на „Орехите“ – луканка, суджук, бабек, старец и сушеник – се отличават с богат, неподражаем вкус благодарение на букета от ароматни подправки. Всички продукти са приготвени от 100% българско месо и нямат добавени изкуствени оцветители. Не съдържат ГМО, соя, глутен, глутамат и лактоза.

Новата „Майсторлъшка серия“ продължава традицията на „Орехите“ да предлага на потребителите продуктите, които предпочитат – само от подбрано месо, с традиционен български вкус, създаван от старите майстори.

С тях можем да създадем ефектна празнична къщичка, която ще придаде коледен блясък на трапезата и ще погали и окото, и небцето. За да бъдем в тон с посланието за споделеност, което Коледа носи, може да превърнем приготвянето й в новата семейна традиция. Така всеки у дома ще може да прояви своята творческа сила и да участва в създаването на истинско кулинарно произведение на изкуството.

Какво е нужно? Селекция от майсторлъшки мезета „Орехите“ и остър нож като за начало. Чифт уверени ръце ще трябва да нарежат мезетата на тънко и да подредят това вкусно изобилие в красива празнична къщичка. Имайте предвид, че сглобяването й изисква сериозна концентрация и прецизни движения и съвсем не е лесно като детска игра. Децата може да включите с по-леки задачи.

Повече от задължително е да „строите“ вашата празнична къщичка на пълен стомах. Иначе рискувате да остане без керемиди.

Начин на приготвяне:

1. Спрямо основата, върху която ще строите къщичката, премерете с помощта на дървено шишче необходимата дължина на гризините, така че да се получи квадратна основа. След това отрежете 52 броя гризини с еднаква дължина.

2. В купа разбъркайте крема сиренето и майонезата и пригответе слепващата смес. Прехвърлете я в шприц с тънък накрайник.

3. Започнете строежа на къщичката, като върху равната част на гризините нанасяте от слепващата смес и оформите основата. След като направите три реда, разрежете две от дългите гризини наполовина. Наможете четирите получени парчета със слепваща смес и ги разположете във вътрешните ъгли, за да поддържат конструкцията.

4. Продължете с реденето на гризините докато не построите и четирите стени, от по 13 гризини всяка. След като сте готови с това, отрежете по 1/3 от 2 дълги гризини и ги залепете от вътрешната страна на челната и задна стена на къщичката, така че да са равни една зад друга.

5. Изрежете и подредете по още 5 гризини в стъпаловиден ред, така че отпред и отзад да се получи основата за покрива. Най-отгоре разположете гризина, която да служи за основна греда на покрива и по нея започнете да редите предварително нарязани 16 бр гризини, от които трябва да се получат скатовете на покрива.

6. За керемиди ползвайте тънко нарязани парчета майсторлъшки суджук "Орехите", намазани със залепваща смес от едната страна. Отрежете едно от крайните парчета с подходящ ъгъл и го поставете за комин.

7. Оформете вратата от крекери. Намажете ги със залепваща смес и ги поставете в средата на челната стена. Залепете крекери и за прозорци. Около вратата и прозорците оформете рамки от останалите парченца майсторлъшки суджук "Орехите".

8. С помощта на шприца оформете рамките на прозорците и вратата. С останалия майсторлъшки мезета суджук "Орехите" наредете пътечка от вратата на къщичката към края на дъската.

9. След това оформете градинката на къщата. Край стените сложете свежия розмарин, а до него разположите в произволен ред обеления и нарязан майсторлъшки сушеник "Орехите" и крекерите.

10. Оставете място край пътечката, където ще поръсите с настърган пармезан. Върху пармезановия сняг разположенете елхите от топени сирена, които предварително сте оваляли в сушен магданоз и чили. Такрая поръсете покрива с пармезан.

Внимание: Съдържа майонеза, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа пармезан, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа триъгълно топено сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сух магданоз, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти