Подлютена зелева салата

Рецепта от Китай

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

300 г зеле
8 с. л. соево олио
5–6 зърна черен пипер
1 люта чушка
6–7 печени чушки
1 стрък праз

за заливката:

2 с. л. тъмен соев сос
3–4 капки сусамово олио
2 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. захар
2 щипки сол

Начин на приготвяне:

1. Зелето се нарязва на ивички, залива се с вряла вода, след което се изплаква до охлаждане и се отцежда.

2. В сгорещено олио се запържва за 10 секунди черният пипер и се добавя стритата люта чушка. След секунди сместа се изсипва върху зелето и се разбърква.

3. Печените чушки се нарязват на ивички, а празът – наситно, след което се добавят към зелето.

4. В подходяща купа се смесват соевият сос, ябълковият оцет, захарта, солта и сусамовото олио и се разбиват с помощта на телена бъркалка. Получената смес се излива върху зеленчуците. Салата се разбърква и се оставя да отлежи 30 минути в хладилник, след което се сервира. По желание към салатата могат да се добавят и китайски гъби.

А как се прави панирано зеле, можете да видите във видеото по-горе!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти