Печени зеленчуци с крем от кашу

Времеемко, но вкусно предястие

0 от общо 0 гласа
105 мин.
Необходими продукти

За зеленчуците:

2 връзки моркови

1 малка глава карфиол

3 червени чушки

100 г замразен грах (на стайна температура)

1/2 ч.л. сумак

1/2 ч.л. риган

1/2 ч.л. майоран

1 ч.л. сусам

50 мл студено пресован зехтин

1/2 лимон

сол на вкус

 

За крема от кашу:

150 г сурово кашу

1 с.л. хранителна мая

1 скилидка чесън

30 мл студено пресован зехтин

1/2 лимон

сол на вкус

 

За гарниране:

20-30 г сурови тиквени семки

рукола

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете морковите, карфиола и чушките. Овкусете зеленчуците с майоран, сумак и риган. Поръсете със сусама, лимоновия сок, зехтина и посолете.

2. Подредете морковите в една тава, а чушките и карфиола в друга. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

3. Предварително накиснете кашуто за поне 4 часа в студена вода. След това го измийте, отцедете и подсушете. В блендер смесете лимоновия сок, зехтина, кашуто, хранителната мая, чесъна и сол на вкус. Започнете да смилате и наливайте около 1 ч.ч. топла вода (малко по-малко), докато се получи крем с желаната гъстота. Посолете.

4. Запечете тиквените семки в сух тиган за кратко. Бланширайте граха в касерола с вряла вода и сол.

5. В чиния сложете от крема с кашу, аранжирайте зеленчуците отгоре, прибавете граха, листенца рукола, запечени тиквени семки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти