Миди гратен

Апетитно мезе

1 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

1 кг миди с черупки (новозеландски или черни)
6 стръка магданоз
2 скилидки чесън
1 лимон
60 г галета
50 мл студено пресован зехтин
50 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Мидите се почистват и се слагат в тенджера. Заливат се с виното, похлупват се и се готвят 1–2 минути на умерен огън. 

Ядките се отделят от черупките. Всяка мидена ядка се поставя в черупка. 

Чесънът се стрива на паста, магданозът се накълцва и се разбъркват в купа с галетата, сол, черен пипер и зехтина. 

Мидите се поръсват с тази смес и се подреждат в тава върху морска сол. 

Пекат се 5–10 минути на горното ниво в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Сервират се в черупките с парчета лимони.

Прочетете още:

За сьомгата с любов

Как се отървах от най-големия си фетиш

Шоколадът - храна на боговете

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти