Лесна пилешка супа с кюфтета

Подходяща дори за начинаещи в кухнята

5 от общо 1 гласа
70 мин.
Необходими продукти

суха супа с фиде - 2 пакета

яйца - 3 бр.

лимони - 1 бр.

телешки бульон - 300 мл

 

За кюфтетата

телешка кайма - 350 гр

яйца - 1 бр.

лук - 1 глава

галета - 60 гр

сол на вкус

черен пипер на вкус

За готвещия редовно човек трудни супи няма, защото операциите и голяма част от изходните продукти традиционно са едни и същи. Единствената разлика е във времето, което отнема тяхното приготвяне. За лаиците в кухнята обаче супата може да бъде сериозно кулинарно изпитание, обясняват кулинарите от Mate Kitchen. От подбора и нарязването на зеленчуците с правилния размер, през количеството сол и подправките, които се слагат, до застройката – тази вездесъща добавка, която изисква да се работи с двете ръце едновременно. Затова и първите опити със супите обикновено минават през готовите решения, които се предлагат в магазина.

Една такава лесна супа, но обогатена с кюфтенца от телешка кайма и телешки бульон, предлагат Mate Kitchen този път. Крачка напред по отношение на сложността и още няколко по отношение на вкуса. Ако можете да се справите с нейното приготвяне, значи сте готови да опитате да направите сами „истинска“ супа – от край до край.

Единственото, което имате да направите тук, реално е да накълцате лука, да омесите каймата и от нея да оформите топчета. Разбира се, и застройката – сами ще се убедите, че няма нищо кой знае колко трудно в нея. Изгледайте видеото, за да ви бъде още по-лесно.

На финал по желание можете да поръсите готовата супа с нарязан на ситно магданоз за цвят и свежест.

Начин на приготвяне:

1. В тенджера сварете 2 пакета суха пилешка супа с фиде по указанията от опаковката.

За кюфтетата

1. През това време към каймата прибавете лука, галетата и яйцето. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте всичко много добре.

2. Оформете малки кюфтенца и ги пуснете във врящата супа.

3. След като кюфтенцата поврат 15-ина минути, в купа разбийте останалите яйца заедно с лимоновия сок. Към тях на порции прибавете горещия телешки бульон, като бъркате непрекъснато.

4. След това към яйчената смес прибавете от бульона на супата докато не изравните температурите. След това върнете застройката в тенджерата при непрекъснато бъркане.

Внимание: Съдържа яйца и телешка кайма, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти