Картофени филийки на скара

Бърза и апетитна идея за предястие или гарнитура

3 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

картофи - 750 гр

магданоз - 1 връзка

чесън - 4 скилидки

зехтин - 3 с.л.

сол на вкус

Не е нужно да има някакъв специален повод, за да си направите картофи на скара. На всеки му се е случвало да останат няколко от последното готвене и да се чуди какво да прави с тях, отбелязват от Mate Kitchen. В крайна сметка картофите приключват в боклука при поредното почистване. Преди да стигнат дотук обаче, те са били здрави и годни за консумация. Макар и само два-три.

За щастие, има и друг сценарий и той звучи далеч по-приемливо. Нарязвате ги на филийки, вадите скилидка чесън и няколко стръка магданоз от хладилника и си приготвяте тези простички, но за сметка на това много вкусни картофи на скара. Така не изхвърляте храна и пестите пари. Вярвате или не, да бъдем разумни и отговорни към собствения си бюджет, понякога е по-лесно, отколкото си мислим!

Филийките от картофи на скара са чудесна и лесна за приготвяне гарнитура за печено месо, която не отнема и много време. Ще станат готови, докато приготвяте основното ястие. Освен това не изискват специално внимание – просто да ги обърнете веднъж и да ги поръсите със сол и черен пипер. После остава единствено да им се насладите.

Освен тази вкусна рецепта, от Mate Kitchen ни дават и edna подсказка – филийките от картофи на скара се комбинират добре и със сирене.

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофите много добре, защото ще ги готвите, без да ги белите. Ако е необходимо, използвайте четка, за да почистите всички следи от пръст.

2. Нарежете картофите на филийки с дебелина 1 см. Сложете ги в купа, залейте ги със зехтина и поръсете със сол.

3. Загрейте скарата на умерена температура.

4. Изпечете картофите за около 8 минути от едната страна и 10 минути от другата, като отново ги овкусите със сол и черен пипер.

5. Извадете готовите картофи на скара в чиния, поръсете ги със ситно нарязан магданоз и накълцан чесън и ги полейте със зехтин. Разбъркайте и сервирайте. Те са чудесна гарнитура към печено месо.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, в ограничени количества, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти