Как да оползотворим великденските яйца

Като си приготвим индонезийска салата

Гастрономически удоволствия
Снимка: vremezagotvene.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2-3 порции:
1 картоф
щипка сол
1 с.л. оцет
120 г карфиол
100-120 г зелен фасул
1 голям морков
100 г соеви кълнове
100 г краставица

За дресинга:
40 мл олио
1 червена люта чушка
2 скилидки чесън
150 г фъстъчено масло
2 ч.л. кафява захар
сокът от 1 лайм
1/2 ч.л. сусамово олио
1 с.л. тъмен соев сос
1/2 кубче зеленчуков бульон
200 мл вода

За сервиране:
3 сварени яйца
пера див лук

Начин на приготвяне:
Сложете тенджера с подсолена вода на котлона. Сварете леко картофа. По-късно добавете карфиола, зеления фасул и моркова за 2 минути. Накрая сложете и соевите кълнове. Отцедете зеленчуците, изплакнете ги със студена вода.

Нарежете чушката и чесъна, запържете ги в уок с 40 мл олио. Добавете фъстъченото масло, кафявата захар, сока от лайм, сусамовото олио, соевия сос. Разбъркайте, сипете 200 мл вода и бульона.

Нарежете краставицата на жулиени. Прибавете я в купата със зеленчуците. Залейте с дресинга. Сервирайте със сварените яйца и лука.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти