Хрупкава идея с моркови

Печен чип с пикантен сос

1 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

4 големи моркова
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане
за соса:
100 г цедено кисело мляко
100 г заквасена сметана
50 г майонеза
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
1/4 ч. л. кимион на зърна
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Морковите се обелват и с помощта на белачка, от тях се оформят широки ленти. Поставят се в купа, заливат се със зехтин, подправят се със сол и черен пипер, и се разбъркват. 

Лентите се подреждат в тави, застлани с хартия за печене. Пекат се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор – за около 8 минути до златисто. 

Изваждат се от тавата и се подреждат върху решетка, за да се охладят за 2–3 минути. 

Чесънът се стрива на паста, а магданозът се наситнява. Разбъркват се в киселото мляко, заедно със сметаната и майонезата. Сосът се овкусява с лимонов сок, сол и черен пипер. 

Кимионът се запържва в 2 с. л. зехтин. Изсипва се в соса и леко се разбърква. Морковите се поднасят със соса.

Прочетете още:

Пилешка пържола
Картофи със сирене на фурна
Запечени картофи със сирене
Лесна рецепта за ароматни картофи на фурна
Мезе за мастика

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти