Хавуч

Предястие от Близкия изток

0 от общо 0 гласа
35 мин.
Необходими продукти

100 мл зехтин

300 г настъргани моркови

1 ч.л. запечени семена ким

40 г тум (чеснова паста)

5 г сол

500 г пълномаслено кисело мляко

хляб пита, заатар, зехтин

Начин на приготвяне:

1. Почистете и измийте морковите. Настържете ги на едро ренде.

2. Загрейте леко тиган с 50 мл зехтин. Сипете настърганите моркови в него и ги задушете леко. Щом започнат да се разкашкват, добавете предварително запечените в сух тиган семена ким. Разбъркайте. Добавете сол, пастата тум (или 1 ч.л. намачкан на пюре чесън) и останалия зехтин. Разбъркайте и гответе, докато морковите омекнат.

3. Пресипете морковите в стъклена купа, покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 1 нощ. На следващия ден добавете киселото мляко и разбъркайте добре.

4. Намажете хляб пита със заатар (смес от подправки и зехтин) и го затоплете в загрят тиган. Докато е топъл, поръсете със сол.

5. Сервирайте хавуч с топлия хляб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти