Домашна салата „Цезар“

🥗

Домашна салата „Цезар“
Снимка: iStock/Getty Images
1.5 от общо 2 гласа
Необходими продукти

200 г бял хляб

зехтин

50 г пармезан

2 марули

2 парчета пилешки гърди без кожа

сол и черен пипер

За дресинга:

2 жълтъка

1 ч.л. дижонска горчица

1 с.л. червен винен оцет

зехтин

50 г аншоа

2 скилидки чесън

75 г пармезан

1 лимон

сок

Начин на приготвяне:

За дресинга сипете жълтъците в купа заедно с горчицата и оцета. Разбийте с помощта на тел. Щом сместа започне да се сгъстява, започнете да наливате зехтин на тънка струйка, като разбивате енергично. Плътността на дресинга трябва да е такава, че той да пада леко от телта.

Нарежете на ситно филенцата аншоа заедно с пресования чесън така, че да се получи паста. Добавете я при жълтъците. Настържете фино пармезана и го добавете. Изтискайте сока на лимона. Разбъркайте добре.

Нарежете леко стар хляб на филии, а след това на кубчета. Загрейте тиган и сипете в него 2-3 с.л. зехтин. Запържете кубчетата хляб, като ги разтръсквате често. Щом станат златисти, добавете половината настърган пармезан. Разтръскайте отново, докато сиренето се запече и извадете кротоните.

Нарежете марулята на едро и я сложете в купа. Добавете лимонов сок, половината дресинг и половината кротони. Разбъркайте. Пресипете салатата в купа и добавете останалите кротони и останалия пармезан.

Загрейте добре грил-тиган. Разрежете всяко парче пилешко филе - без кожа, мазнини и жили по хоризонтал и го разтворете като пеперуда. Поръсете със сол и черен пипер и поставете филето в тигана. Печете по 3-4 минути от всяка страна. Извадете месото върху дъска и го намажете с малко от дресинга, сотавете го да си почине. След това го нарежете на ивици. Поставете месото в отделна купа и го пърсете с още дресинг.

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти