Брускети с авокадо и чери домати на фурна

Бързо и вкусно предястие

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

авокадо - 2 бр.

моцарела или бейби моцарела - 125 гр

чери домати - 16 бр.

чесън - 3-4 скилидки

зехтин - 100 мл

прясна мента - 2-3 стръка

багети - 8 филийки

сол на вкус

Освен да зарадвате себе си с тази рецепта на Mate Kitchen, с нея може да изненадате и някой друг, но за лична консумация в края на изморителния ден с чаша бяло вино и без повод са особено примамливи. Ще се изненадате колко вкусно е авокадото, след като мине топлинна обработка. Добавката от мента и чесън го допълва по съвършен начин. Обичайно то се подкиселява добре, но не и в този случай. За сметка на това бъдете по-щедри със солта - тя изважда от него неочакван вкус.

Вероятно се чудите по колко брускети с авокадо да предвидите на човек, когато ги приготвяте за гости. Две или три е подходящото количество, тъй като те са само предястие. Обичайно е дори да се поднесе по една на човек. Ние обаче знаем колко са вкусни и че всички ще пожелаят още, така че нека да има по още една. Можете да направите половината с бял хляб, а другата половина с царевичен или пълнозърнест. Така ще имате по-голямо разнообразие от вкусове. Украсете с парченце чери домат или моцарела.

Начин на приготвяне:

1. Разрежете авокадото на две, отстранете костилката и обелете кората. Нарежете го на надлъжни ивици и го поставете в тава, покрита с хартия за печене.

2. Разрежете доматите на 2 и ги прибавете към авокадото.

3. Поръсете с малко зехтин и сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути.

4. През това време нарежете чесъна и ментата на ситно и ги прибавете към зехтина. Посолете и разбъркайте до хомогеност.

5. Извадете тавата от фурната, разпределете върху зеленчуците бейби моцарелата, изсипете чесновия сос и разбъркайте. След това върнете обратно във вече изключената фурна за 1-2 минути колкото вкусовете да се смесят и моцарелата да се отпусне.

6. Изпечете филийки багета, нарязани по диагонал, разпределете върху тях от сместа и ги поднесете с бяло вино по желание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти