Необходими продукти:
200 г спагети
250 г тофу, нарязано на кубчета
1 супена лъжица соев сос
1 1/2 чаена чаша зеленчуков бульон
2 супени лъжици царевично нишесте
1 супена лъжица олио
2-3 стръка зелен лук
1 чаена чаша малки царевички от консерва
1 чаена чаша броколи
1 чаена чаша червен чушки, нарязан на ивици
8 ивички портокалова кора
1 чаена лъжица настърган джинджифил
2 скилидки чесън, нарязани на дребно
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите според указанията на производителя. Отцедете и поставете на топло. Нарежете тофуто на кубчета и го поставете в подходяща купа. Добавете соевия сос. Разбъркайте и оставете да се маринова.
Накъсайте броколите на малки розички. Нарежете лука и чушките. Отцедете добре царевичките от консервата. Загрейте олиото в уока (или дълбок тиган). Добавете портокаловите кори и пържете няколко секунди.
Добавете зеленчуците, джинджифила и чесъна и пържете 3-4 минути. Прибавете към зеленчуците предварително разтвореното в бульона нишесте. Оставете да заври и варете като разбърквате около минута, докато сосът се посгъсти.
Добавете тофуто. Внимателно разбъркайте и гответе около минута, докато се стопли. Сервирайте веднага върху предварително сварените спагети.