Телешко по монголски на тиган

Засищаща вечеря с невероятен аромат

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

500 г телешки стек от контрафиле

1 с.л. царевично брашно

3 с.л. слънчогледово олио

3 скилидки чесън

2.5 см корен джинджифил

4 стръка пресен лук

300 г зеленчуци за стир-фрай (тиквичка, броколи, моркови, зеле, бакла)

1/2 ч.л. едър лют червен пипер

1 с.л. сгъстен соев сос

2 с.л. мека кафява захар

275 г яйчени нудъли

Начин на приготвяне:

1. Изрежете мазнината на стековете и нарежете месото на тънки резени. Сложете парчетата месо в купа и ги поръсете с царевичното брашно, сол и прясно смлян черен пипер. Разбъркайте хубаво, за да се покрие всяко парче месо с царевично брашно.

2. Сварете нудълите според указанията на пакета.

3. Загрейте тиган с половината олио и запържете месото до кафяво от всички страни. Пресипете го в чиния.

4. В същия тиган сипете останалото олио и запържете нарязаните на ситно скилидки чесън, настъргания джинджифил и нарязания на големи парчета пресен лук за около минута. Добавете предварително нарязаните зеленчуци и малко вода. Разбъркайте и гответе 1 минута. След това добавете лютия червен пипер, кафявата захар и соевия сос. Добавете 3/4 ч.ч. вода и разбъркайте.

5. Върнете месото в тигана и добавете сварените и прецедени нудъли. Разбъркайте много добре и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти