Телешко по милански

Сочно, бързо и свежо

4 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

4 бр. телешки котлети х 200-250 г

5 яйца размер М

250 г галета

250 мл зехтин

4 стръка розмарин

4 скилидки чесън

резени лимон

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Начукайте леко телешките котлети с помощта на чукче за месо.

2. В дълбока тавичка разбийте яйцата леко с вилица и добавете към тях 1 ч.л. черен пипер и 2 ч.л. сол. Разбъркайте отново. В чиния сипете галетата.

3. Сипете зехтина в дълбок тиган и го загрейте. Поставете обелените и леко смачкани скилидки чесън, както и стръковете розмарин.

4. Оваляйте първо всеки котлет в яйцата, след това в галетата и върнете отново в яйцата. С опакото на ножа направете решетка върху котлетите, за да не се огъне месото, когато бъде поставено в горещата мазнина. Поставете 2 котлета в тигана. Пържете по 4 минути от всяка страна.

5. Поднесете топлите телешки котлети по милански с микс от зелени салати.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти