Телешко по китайски

Аромати от Изтока

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 кг телешки джолан без кост

1 връзка пресен лук

2 скилидки чесън

4 см джинджифил

3 звездички анасон

1/2 ч.л. сечуански пипер

1/2 ч.ч. китайско вино Шаосинг

1/4 ч.ч. соев сос

1/4 ч.ч. мед

1/4 ч.ч. вода

олио

плоски оризови нудъли

сусам

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на три големи парчета. Поръсете ги с олио и втрийте добре. Запечатайте месото в дълбок загрят тиган, по 2 минути от всяка страна. Извадете в чиния.

2. Сипете малко олио в тигана и запържете в него нарязания на кръгчета пресен лук (без тъмнозелената част) и нарязаните на ситно джинджифил и чесън.  Добавете звездичките анасон и зърната сечуански пипер. Щом лукът омекне, върнете месото в тигана.

3. В купа смесете соевия сос, виното за готвене и меда. Разбъркайте.

4. Добавете соса и 1/4 ч.ч. вода към месото. Прехвърлете съдържанието на тигана в тенджера под налягане или мултикукър и гответе 45 минути.

5. Сервирайте лепкавото телешко по китайски върху сварени оризови нудъли. Поръсете със запечен сусам.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти