Телешко бонфиле по балкански

Телешко бонфиле по балкански

Телешко бонфиле по балкански
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 6 порции:

1 кг телешко бонфиле
1 с. л. горчица
универсална подправка на вкус
черен пипер на вкус
олио за пържене

За соса:
150 г пресни гъби
1 глава лук
150 мл готварска сметана
2 ч. л. горчица
1/2 ч. л. индийско орехче
сол, черен пипер и универсална подправка на вкус
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Бонфилето се обезципява и се нарязва на парчета от по 100–150 г. Леко се начукват с чук и се овкусяват от двете страни с универсална подправка и черен пипер.
2. Намазват се с горчицата и се оставят да престоят около 15 минути.

3. После се пекат от двете страни на оребрен тиган в сгорещено олио, докато отвън хванат коричка, а отвътре останат леко розови.
4. Лукът се нарязва наситно, а гъбите на тънки шайби. Пържат се в сгорещено олио и към тях се добавят сметаната, горчицата, индийското орехче, универсална подправка, сол и черен пипер. Оставя се на огъня докато сосът се сгъсти. Телешкото се поднася със соса.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти