Телешки стек с еликсир от аншоа

Ароматна идея за вечеря

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

За еликсира:

100 г осолени филенца аншоа

3 големи скилидки чесън

2.5 с.л. лимонов сок

175 мл зехтин екстра върджин

125 мл студена вода

За сервиране:

2-3 бр. червена цикория

репички

1 телешки стек (дебелина 2.5 см)

див лук

Начин на приготвяне:

1. Сложете филенцата аншоа в купа със студена вода за 5 минути, за да се обезсолят. След това ги подсушете и отстранете гръбначната кост заедно с опашката.

2. В блендер сипете зехтина, лимоновия сок и водата. Добавете обелените скилидки чесън и филенцата аншоа. Пасирайте до гладкост.

3. Пресипете еликсира в купичка. Поднесете с отделени листа цикория.

4. Поръсете телешки стек със сол и черен пипер от двете страни и го изпечете в силно загрят грил-тиган за по 3 минути от всяка страна. Увийте пържолата в алуминиево фолио и оставете да почине 5 минути. След това нарежете месото на тънки парчета и ги подредете рехаво в голяма чиния. Поръсете с няколко с.л. еликсир от аншоа. Поръсете със ситно нарязан див лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти