Свинско с маскарпоне и запечени чери домати

Хрупкаво и ароматно ястие

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

600 г свинско контрафиле (цяло парче)

120 г сирене Маскарпоне

2 яйца

200 г стар бял хляб (4 филии)

30 г сирене Пармезан

сол и черен пипер на вкус

брашно за овалване

самардала за поръсване

зехтин за намазване и поливане

За чери доматите:

350 г дребни чери домати

1 с.л. тъмен балсамов оцет

2 стръка мащерка

2 скилидки чесън

2 стръка босилек

сол и черен пипер

зехтин за поливане

Начин на приготвяне:

1.  Смелете хляба в блендер и запечете трохите в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за около 8 минути. Охладете ги и ги смесете с настъргания пармезан.

2. Почистете месото от ципите, нарежете го на тънко и поръсете със сол и черен пипер.

3. Оваляйте всяко парче в брашно, разбити яйца и трохи с пармезан.

4. Намажете тавата за печене със зехтин и подредете месото в нея. Полейте с малко зехтин и отгоре.

5. Сложете чери доматите в тава, полейте ги с около 30-40 мл зехтин, поръсете със сол, листенцата мащерка, балсамов оцет, черен пипер и нарязания на ситно чесън.

6. Сложете двете тави в загрята на 200 градуса фурна и изпечете свинското и чери доматите за около 15 минути. Извадете ги.

7. Върху всяко парче месо поставете по малко маскарпоне и поръсете със самардала. Върнете във фурната и запечете на грил програма (240 градуса) за 2–3 минути.

8. Сервирайте хрупкавото свинско със запечените чери домати, соса от печенето им и листенца пресен босилек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти