2 кг свинска плешка с кост
50 г краве масло (със стайна температура)
1 1/2 с. л. морска сол
1 с. л. кафява захар
2 ч. л. пушен червен пипер
2 ч. л. сух лук
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
Месото се намазва с маслото. Пушеният пипер, лютият пипер, лукът, чесънът, черният пипер, кафявата захар и морската сол се смилат в кафемелачка.
Месото се натрива с получената ароматна смес. От пергаментова хартия се оформя голям плик. Месото се поставя в плика и се затваря много добре.
Пече се 8 часа в загрята на 110 градуса фурна, с вентилатор. Поднася се с образувалия се по време на печенето сос и с гарнитура по избор.