Свински котлети със сладко-кисели ябълки и полента

Здравословна вечеря

3.5 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

4 бр. свински котлети

4 бр. ябълки

1 пръчка канела

1 с.л. кафява захар или мед

1 с.л. ябълков оцет

1 нар

3 стръка мащерка

80 г масло

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер

За полентата:

1/2 ч.ч. фина полента

1 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон

1 връзка мащерка

1 стрък розмарин

1 скилидка чесън

50 г масло

50 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. Поръсете със сол и черен пипер свинските котлети от двете страни и ги оставете настрани за 10 минути.

2. Загрейте тиган и разтопете маслото в него. Поставете котлетите, гответе ги два по два и ги пържете по 4 минути от всяка страна. Извадете ги в тавичка и ги оставете да починат.

3. Нарежете ябълките на четвъртинки и ги почистете от семките и твърдата част. След това разрежете всяка четвъртинка на две. Поставете гив същия тиган заедно със стръковете мащерка и счупената на две пръчка канела. Добавете захар или мед и гответе до омекване. Деглазирайте с ябълковия оцет. Щом той се изпари, а ябълките се карамелизират, дръпнете от огъня и ги изспите върху свинските котлети.

4. В тенджерка сипете зеленчуковия бульон. Добавете обелената и смачкана скилидка чесън, стръковете мащерка и розмарин. Изчакайте сместа почти да заври, за да се ароматизира бульонът, след това извадете чесъна и подправките. Внимателно изсипете полентата, като бъркате непрекъснато с помощта на тел. Бъркайте в продължение на 6 минути, докато сместа стане гъста. Накрая добавете маслото и фино настъргания пармезан. Разбъркайте.

5. На дъното на чиния сипете тънък слой кремообразна полента. Върху нея поставете свински котлет. Полейте с карамелизирани ябълки и сос. Поръсете зърна нар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти