Странджанки с бърза лютеница

Вкус, който не може да се сбърка

4 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 бял хляб с квас и дебела кора

600 г кайма смес (400 г свинска плешка и 200 г телешки врат)

1/2 ч.л. кимион

меко масло за намазване

сол и черен пипер на вкус

 

За лютеницата:

1 буркан печени червени чушки (без оцет)

200 г пасирани домати от консерва

1 скилидка чесън

40 мл олио

1 ч.л. захар

1/4 ч.л. кимион

сол на вкус

 

зелена салата за сервиране

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте каймата със сол, черен пипер и кимиона. Ако е нужно, налейте 50 мл студена вода. Приберете в хладилник за 30 минути.

2. За лютеницата в касерола загрейте олио и запържете за кратко стрития на паста чесън. Добавете накълцаните на ситно червени чушки. Налейте доматите, прибавете захарта, кимиона и сол на вкус. Гответе на слаб огън, докато сместа се сгъсти.

3. Нарежете хляба на филийки с дебелина около 2 см и по желание ги намажете с масло. След това ги намажете хубаво с кайма, като притискате с мокри пръсти или с вилица.

4. Загрейте грил тиган и печете филийките на него като започнете от страната, на която има кайма. Обърнете и от другата страна за кратко. Сервирайте странджанките с топла лютеница и накъсана салата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти