Сьомгова пъстърва със сос Бьор блан

Бърза рецепта за основно ястие

0 от общо 0 гласа
15 мин.
Необходими продукти

1 с.л. зехтин

2 филета х 180 г сьомгова пъстърва, с кожа

сол

За соса:

2 глави лук шалот

60 мл бял винен оцет

60 мл заквасена сметана

100 г студено масло

1 домат

1/2 връзка див лук

Начин на приготвяне:

1. За соса сипете в тенджерка оцета и бялото вино. Добавете нарязания на много ситно лук. Гответе докато течността изври. Добавете сметаната и разбъркайте до хомогенност. Щом течността кипне, добавете бучките (1х1 см) студено масло, една по една. Маслото трябва да се разтопява на слаб огън, като разбърквате през цялото време. Сосът трябва да стане гладък и лъскав. Овкусете със сол и черен пипер.

2. Бланширайте домата във вряща вода за 2-3 минути. След това го обелете и разрежете на четвъртини. Отстранете семките му и нарежете останалата част на много ситно. Добавете домата конкасе в соса и разбъркайте.

3. Загрейте тиган с огнеупорна дръжка. Поръсете филетата пъстърва със сол и зехтин. Втрийте ги хубаво в месото и кожата. Поставете парчетата риба с кожата надолу и гответе за 2-3 минути. Обърнете рибата и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса и запечете за 3-4 минути.

4. Сипете сос Бьор блан с домати по средата на чиния. Върху него поставете парче риба. Поръсете с останалите кубчета домат и див лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти