Шницел от кайма

Лесна и бърза рецепта

3.17 от общо 6 гласа
50 мин.
Необходими продукти

За панировката

яйца - 2 бр  

брашно - 100 гр  

галета - 100 гр 

За шницела

кайма - 500 гр 

лук - 1 глава 

яйца - 2 бр 

хляб стар - 1 филия 

магданоз - 1/2 връзки 

кориандър смлян - 1/2 ч.л. 

червен пипер - 1/2 ч.л.  

галета - 2 с.л. 

черен пипер на вкус

олио за пържене 

Това предложение на Mate Kitchen е лесна за приготвяне рецепта, която не отнема много време и всеки път доставя на небцето една и съща наслада. Не е нещо засукано, но пък е семпла класика, която обичаме.

Ако трябва да сме честни, подготовката на каймата за шницел е почти същата както за кюфтета. Има само една малка, но съществена разлика и тя е в подправките, които се слагат. Черен пипер, червен пипер и… кориандър. Това е тънката разлика с кюфтетата. В каймата за шницел не се слага чубрица, а смлян кориандър и от него идва специфичният вкус. Ако сте се чудили досега каква е тайната, ето че вече я знаете.

Когато оформяте шницелите, се старайте да не са по-дебели от 1 см. В противен случай няма да се изпържат добре и ще станат като по-едрички кюфтета, предупреждават от Mate Kitchen. Опитайте се да ги разстелите на максимално широка площ. Когато се запържат и се стегнат, ще ви е лесно да ги обърнете. Най-добре става с помощта на щипка.

И още един съвет, когато правите шницели с кайма. Оваляйте ги в панировка всичките предварително и след това само пържете. Така е по-чисто и по-удобно. Иначе настава голямо цапане, бързане и излишна суматоха около котлона.

Начин на приготвяне:

1. Накиснете хляба в прясно мляко или вода.

2. Сложете каймата в голяма купа и сложете при нея накълцания лук, подправките, яйцата, галетата и отцедената филия хляб. Омесете много добре и оставете половин час в хладилника, за да се смесят ароматите.

3. Разделете каймата на 4 части и от всяка оформете шницел с дебелина не повече от 1 см.

4. Загрейте олиото в тиган. Потопете шницелите първо в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета и изпържете до златисто от двете страни.

5. Извадете ги в чиния, покрита с хартия за печене, за да се отцеди излишната мазнина, и ги сервирайте със свежа салата според сезона.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти