Сандвичи Слопи Джо в корейски стил

Бързи и лесни за направа

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

1 ч.л. сусамово олио

1 връзка пресен лук

3 моркова

2 скилидки чесън

500 г телешка кайма

2 с.л. соев сос

2 с.л. оризов оцет

2 с.л. мека кафява захар

2 ч.л. паста Гочуджанг

12 питки Бриош (съединени)

3 с.л. печен сусам

 

За маринованата краставица:

1 краставица

1 зелена люта чушка

75 мл оризов винен оцет

75 мл вода

3 звездички анасон

2 с.л. захар

 

За соса:

2 с.л. паста Гочуджанг

6 с.л. майонеза

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 3/4 ч.л. сусамово олио в тиган и запържете нарязания на кръгчета пресен лук в него заедно с щипка сол. Добавете нарязаните на ленти моркови с помощта на белачка и разбъркайте. Гответе 5 минути, докато морковите омекнат. Избутайте зеленчуците в едната част на тигана, а в другата сипете останалото олио и телешката кайма. Запържете я до тъмнокафяво, като я разделяте на песъчинки. След това разбъркайте каймата и зеленчуците. Добавете соев сос, захар, оризов оцет и люта паста Гочуджанг. Сипете и около 1/2 ч.ч. вода. Разбъркайте добре, намалете силата на огъня и гответе 20 минути.

2. За маринованата краставица: нарежете краставицата на тънки кръгчета с помощта на ренде Мандолина. Подредете кръгчетата в предварително стерилизиран буркан. Нарежете лютата чушка на тънки кръгчета и ги добавете при краставицата. За маринатата сипете в тенджерка оризов оцет, захар, звездички анасон, щипка сол и 75 мл вода. Оставете сместа да заври и изчакайте захарта да се разтопи. Залейте с топлата марината краставицата и лютата чушка в буркана. Затворете буркана, разклатете и оставете настрана поне за 10 минути.

3. За соса в купа смесете майонезата с пастата Гочуджанг. Разбъркайте добре.

4. Разрежете по хоризонтал съединените питки Бриош. Намажете вътрешната част на всяка половина с малко от соса. Поставете в загрят тиган първо едната, а след това другата половина питки, с намазаната страна надолу. Дръжте питките в тигана за съвсем кратко, колкото да получат лек хрупкав загар по краищата.

5. Поставете долната част на питките в голяма чиния и намажете с още сос. Отгоре разпределете сместа с кайма. Поръсете обилно с пресен лук, нарязан на тънко под диагонал, мариновани кръгчета краставица и запечен сусам. Намажете с още сос и горната част на питките и захлупете с нея.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти