Сандвич с кюфтенца в доматен сос и пушена моцарела

Вкус, който ще оправи деня ви

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За кюфтетата:

350 г телешка кайма

150 г сурова свинска наденица

2 стръка розмарин

1 ч.л. лук на прах

1 ч.л. чесън на прах

30 г настърган пармезан

20 г хлебни трохи

2 с.л. прясно мляко

сол и черен пипер

 

За доматения сос:

2 с.л. зехтин

4 скилидки чесън

400 мл домати пасата

100 мл сос Барбекю

50 мл вода

1 ч.л. едър лют червен пипер

сол и черен пипер

 

Допълнително:

2 багети

2 с.л. масло

листа босилек

200 г скаморца

пържен лук

Най-добре е тези сандвичи да бъдат приготвени в някой топъл ден, на барбекю, перпоръчва кулинарът Том Керидж, но съвсем лесно е да бъде приготвен и в домашни условия по всяко време от годината. Каймата за кюфтенцата се омесва, след това те се изпичат, приготвя се доматен сос, а когато сандвичът се сглоби, се запича за кратко, за да се смесят вкусовете. Резултатът наистина е зашеметяващ!

Начин на приготвяне:

1. За кюфтенцата смесете в купа телешката кайма и вътрешността на суровата свинска наденица. Добавете подправките, фино настъргания пармезан, хлебните трохи и прясното мляко. Овкусете със сол и черен пипер и омесете добре каймата с ръце. Оформете 16 бр. кръгли кюфтенца и ги подредете в тавичка. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник да починат.

2. Поставете кюфтенцата върху добре загрята скара и ги запечатайте от всички страни до тъмнокафяво, за около 5-8 минути.

3. За доматения сос сипете зехтин в дълбок тиган и го поставете върху скарата, но по към края, на умерен огън. Запържете нарязания на тънки филийки чесън за 2 минути и добавете пасираните домати. Добавете барбекю соса, едрия лют червен пипер и водата. Разбъркайте и гответе 10 минути. Поставете кюфтенцата в соса и гответе 5-10 минути.

3. Нарежете багетата на парчета с дължина 25-30 см. Разрежете всяко парче на две и намажете отвътре двете страни с масло. Сложете 4 кюфтенца и доматен сос. Отгоре подредете тънки филии пушена моцарела и 2-3 листа босилек по желание. Притиснете добре и увийте всеки сандвич в алуминиево фолио. Поставете върху скарата на силен огън и печете 5-8 минути, като обръщате сандвичите на всеки 1-2 минути.

4. Развийте сандвичите и добавете кръгчета кисели краставички и пържен лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти