Салата с боб, агнешко с билкова коричка и домати

Вкусна и засищаща

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

2 х 150 г агнешко филе от врат

1 с.л. семена кориандър

2 ч.л. семена фенел

щипка едър лют червен пипер

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

½ лимон, настъргана кора

 

За салатата:

500 г домати

400 г бял боб от консерва (канелони или маслен)

400 г леща от консерва

1 скилидка чесън

1 глава червен лук

1 с.л. червен винен оцет

2 с.л. зехтин екстра върджин

1 стрък мащерка

лимонов сок

шепа листа босилек

За тази богата салата първо изпечете месото, предварително мариновано в смес от подправки. След това смесете варивата и пресните домати. Завършете, като добавите нарязаното месо.

Начин на приготвяне:

1. В хаванче счукайте семената кориандър и фенел, заедно с лютия червен пипер и щедра щипка морска сол.

2. Поръсете обилно агнешките пържоли със сместа от подправки. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Поръсете с тях месото. Настържете на фино ренде лимоновата кора и добавете 2 с.л. зехтин. Хубаво оваляйте месото в продуктите и ги оставете да се мариноват за 10 минути.

3. За салатата в купа смесете нарязания на ситно чесън, оцета и зехтин. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Добавете нарязания на тънки полумесеци лук и разбъркайте. Добавете прецедените боб и леща и разбъркайте много добре.

4. Нарежете пресни, сезонни домати на едро и ги сложете в купа. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Добавете и листенца мащерка. Разбъркайте добре.

5. Поставете агнешките пържоли в силно загрят тиган с огнеупорна дръжка и ги запечатайте за по 2 минути от всяка страна. Прехвърлете месото в предварително загрята на 200 градуса (180 градуса с вентилатор) фурна за 8-10 минути. След изваждане, го оставете да почине 5 минути. Нарежете месото на парчета.

6. Деглазирайте тигана с малко лимонов сок. Добавете зехтин и запържете остатъка от счуканите подправки в него за 30 секунди. Залейте с няколко лъжици от сместа доматената салата.

7. В голяма чиния сипете салата от боб, леща и червен лук. Върху нея разпределете доматите, а върху тях агнешкото. Поръсете с листа босилек и малко зехтин по края на чинията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти