Равиоли със спанак, рикота и тиква

Идея за вечеря в италиански стил

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

350 г пресни равиоли със спанак и рикота

1/2 тиква Матилда

1 ч.л. едър лют червен пипер

20 г масло

2 с.л. зехтин

прясно смлян черен пипер

сол

100 г рикота

1 ч.ч. прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете тиквата на кубчета по 2 см.

2. Сварете равиолите със спанак и рикота в голяма тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета.

3. Загрейте зехтина в тиган и запържете кубчетата тиква, докато се карамелизират, като ги разбърквате през няколко минути. Овкусете със сол и черен пипер и продължете да готвите, докато кубчетата тиква придобият златист цвят, но все още са запазили формата си.

4. Добавете едрия лют червен пипер и половината настърган пармезан. Разбъркайте и добавете сварените равиоли заедно с 1-2 с.л. от водата от варенето. Разбъркайте добре.

5. Поднесете пресните равиоли, поръсени с малко пармезан, рикота и прясно смлян черен пипер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти