Пълнено пиле с моцарела и босилек

Дайте го насам

Кулинарна феерия от апетитни вкусове и аромати, събрани в едно ястие
Снимка: cooktime.tv
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
100 г моцарела
2 стръка босилек
сол
черен пипер
зехтин
150 мл бяло вино
200 мл течна сметана
200 г фетучини

Начин на приготвяне:
Сваряваме фетучините в тенджера заедно 2 л вода, сол и зехтин, а когато са готови - ги изплакваме със студена вода. Разрязваме филето на по-тънки части, овкусяваме го със сол и пипер и го обработваме с чукче през найлон, за да стане месото по-тънко.

Отгоре слагаме парче моцарела и листа босилек, завиваме пилешкото на руло и го увиваме в намазано със зехтин алуминиево фолио.

Загряваме тенджера с малко вода, повечко сол и пипер. Слагаме пилешките рула да се сварят. Отстраняваме фолиото и запържваме рулцата в 2 супени лъжици зехтин.

В освободената тенджера наливаме виното, сметаната, малко зехтин и поръсваме със сол и пипер. Изсипваме фетучините и ги разбъркваме за няколко минути, след което сервираме готовото месо с тях.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти