Пълнени тиквички с пилешко и моцарела

Много апетитни

Пълнени тиквички с пилешко и моцарела
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

4 тиквички
400 г пилешка пържола от бут (без кожа)
250 г сирене „Моцарела“
2 печени червени чушки
2 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. копърово семе
1 глава лук
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
800 г домати консерва (пасирани)
2 скилидки чесън
1 ч. л. сух риган
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сосът се приготвя като чесънът се наситнява и се запържва в зехтина.Сипват се доматите, подправя се с ригана, сол и черен пипер, и се готви 10 минути на слаб огън.

Тиквичките се режат надве по дължина, без да се белят и без да се махат дръжките им, а сърцевината им се издълбава и се наситнява.

Слагат се в тенджера с кипяща подсолена вода и се бланшират за около 1 минута. След това се изваждат и се шокират с леденостудена вода.

Пилешкото се реже на малки кубчета. Лукът, чесънът и чушките се нарязват наедро и се запържват в зехтина. Добавя се месото и се оставя, да се запържи.

Прибавя се издълбаната и накълцана сърцевина от тиквичките и също се запържва. Слагат се няколко супени лъжици от доматения сос.

Овкусява се със счуканите в хаванче копърово семе, червен пипер и сол на вкус и се поръсва с черен пипер. Останалият доматен сос се сипва в тава и отгоре се подреждат издълбаните тиквички.

Пълнят се с пилешкото месо, поръсват се с накъсаната моцарела, по желание и с малко настърган пармезан. Пекат се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. 

Прочетете още:

"Хайвер" от тиквички - по изпитана руска рецепта

Овесени кюфтенца със зеленчуци

Солени палачинки от тиквички

Чипс от тиквички на фурна

Солен кекс с тиквички

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти