Пълнени тиквички с кайма

Пълнени тиквички с кайма

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

тиквички - 4 бр - 1.99 лв

кайма смес - 500 гр - 4.53 лв

кашкавал - 100 гр - 2.25 лв

лук - 1 глава - 0.12 лв

домати - 1 бр - 0.38 лв

чесън - 1 скилидка - 0.08 лв

копър - 1/3 връзки - 1.29 лв

олио - 50 мл - 0.21 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

Обичаме пълнени тиквички с кайма. Чудесна лека и в същото време засищаща вечеря, която ще удовлетвори всички – и тези, които обичат тиквички под всякаква форма, и онези, които не могат без месо. Приготвят се бързо, за малко повече от час, и ще разнообразят приятно менюто на семейството ви през седмицата. Освен това са хитър начин да накарате децата да хапват тиквички. Няма и да ги усетят заедно с добре подправената кайма и запечения кашкавал. А ако ги поднесете и с кисело мляко, успехът ви в това родителско начинание е гарантиран.

Знаете, че копърът и тиквичките са най-добри приятели. Интересният елемент в тази рецепта за пълнени тиквички с кайма е, че копърът не е за поръсване отгоре, а се слага вътре в плънката. Ако досега не сте овкусявали кайма с копър, трябва да знаете, че се получава наистина вкусно и свежо. Важно е обаче да го прибавите накрая, след като е приключила термичната обработка на каймата, а не да го готвите с нея. Решите ли да ползвате тази зелена подправка само за декорация, ястието ви ще остане недовършено откъм вкус.

Понеже са вкусни и студени, и топли, тези пълнени тиквички с кайма са подходящи за кутията с обяд на вашия ученик. Не се разливат и не цапат, така че опасност за раницата няма. Ако държите да хапвате винаги домашно приготвена храна, можете да сложите от тях и в своята кутия за работа.

Да ви е вкусно!

  1.  Измийте тиквичките, разрежете ги на две по дължина, издълбайте вътрешността и я запазете.
  2.  Пуснете издълбаните тиквички за 2-3 минути във вряща вода да поомекнат. Извадете ги и ги оставете встрани.
  3.  В тиган със загрята мазнина запържете за 5 минути ситно нарязания лук и каймата.
  4.  Добавете нарязаната вътрешност на тиквичките, настъргания домат, счуканата скилидка чесън, солта, черния пипер и нарязания на ситно копър.
  5.  Напълнете тиквичките с готовата плънка и ги наредете в намазнена тава.
  6.  Печете 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
  7.  След това ги поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната докато кашкавалът се разтопи и придобие златист цвят.
  8.  Сервирайте с кисело мляко.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти