Пълнени пилешки бутчета с гъби и сирена

Истинско удоволствие за небцето

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

30 г масло

2 с.л. зехтин

200 г гъби портобело

1 скилидка чесън

75 г крем сирене или маскарпоне

75 г сирене комте или друго алпийско сирене

шепа листа магданоз

1 ч.л. прясна мащерка

6 цели бутчета

250 мл пилешки бульон

сол и черен пипер

 

За гарнитура:

пюре от картофи

бланширан зелен фасул

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 20 г масло и 1 с.л. зехтин в тиган на умерен огън. Добавете нарязания на ситно чесън и гъбите - нарязани на тънко. Гответе 10 минути, докато течността се изпари. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги настрана да изстинат.

2. Разбийте крем сиренето или маскарпонето до пухкавост. Към него добавете другото фино настъргано сирене. Добавете нарязаните на ситно магданоз и мащерка. Разбъркайте. Добавете гъбите при сирената и разбъркайте много добре. Овкусете леко със сол и черен пипер.

3. Поставете бутчетата с кожата надолу. Напипайте бедрената кост с пръсти. С помощта ностър нож направете по един разрез от двете страни на костта. Оголете костта  и я завъртете в свръзката между двете части на бутчето. Извадете костта като запазите цяло бутчето. Оформилата се дупка напълнете с 1/6 част от сместа с гъби и сирена. Затворете отвора с помощта на коктейлни клечки. Намажете кожата на бутчето със зехтин и поръсете със сол и черен пипер. Направете същото и с останалите бутчета.

4. Загрейте силно тиган и разтопете в него останалото масло. Запечатайте пълнените бутчета от двете страни, до златисто. ПРехвърлете ги в тавичка за печене и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути. Месото е напълно изпечено, когато при пробождане с шишче сокът, който потича е прозрачен, без никакви оттенъци на розово.

5. Извадете изпечените бутчета от тавата. Поставете тавата върху котлон и деглазирайте с пилешкия бульон, като остъргвате всички остатъци от месото.

6. Поднесете пълнените пилешки бутчета, поляти със сос Грейви и гарнитура от картофено пюре и бланширан и после задушен в масло зелен боб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти