Пълнена патица върху кисело зеле

Пищно основно

2.3 от общо 10 гласа
300 мин.
Необходими продукти

1 патица
200 г чоризо
100 г бисерен ориз
500 г печурки
10 г сушени манатарки
2 скилидки чесън
1 стрък праз
1 пащърнак
1 морков
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
30 мл олио
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване (със стайна температура)
за зелето:
1 кг кисело зеле
200 г бекон (сурово пушен)
200 мл зелев сок
30 мл олио
2 дафинови листа
1 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. семена от резене
черен пипер на зърна на вкус
 

Начин на приготвяне:

Манатарките се накисват в 200 мл топла вода. Печурките се обелват и се нарязват на едри кубчета. 

Морковът, пащърнакът, празът и чесънът се почистват и се нарязват на ситно. Чоризото се реже на шайби и се запържва в сгорещеното олио. Добавят се гъбите. 

Щом се позапържат, се изваждат от тигана, заедно с колбаса. В същия съд се запържват празът, чесънът, морковът и пащърнакът. Ако мазнината не е достатъчно, се налива малко олио. 

Щом се карамелизират, се сипва оризът. Пържи се, докато стане стъклен. 

Прибавят се манатарките, заедно с част от водата, в която са киснали, и се връщат чоризото и гъбите. Овкусява се със сол, черен пипер, червен пипер и наситнените магданоз и мащерка. 

Патицата се намазва с масло. Овкусява се със сол и черен пипер. Пълни се със сместа с ориз. 

Зелето се реже на тънко и се разбърква в тава с бекона, червения пипер, черния пипер, семената от резене, дафиновите листа, олиото и зелев сок. 

Върху него се поставя патицата с гърдите нагоре. 

Покрива се с алуминиево фолио и се пече 4 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. Фолиото се отстранява и ястието се допича на 200 градуса, с вентилатор, до златисто – 20 минути.

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти