Питки с кюфтета и яйце

Чудесна вечеря за цялото семейство

1 от общо 1 гласа
140 мин.
Необходими продукти

За тестото:

200 г брашно

4 г суха мая

140 г прясно мляко

25 г разтопено масло

10 г захар

3 г сол

За кюфтетата:

100 г свинска кайма

50 г сурова свинска наденица

5 г сол

1 ч.л. сушен розмарин

Допълнително:

4 яйца

4 слайса кашкавал

Начин на приготвяне:

1. За тестото смесете брашното и захарта, солта и нарязаното на кубчета меко масло в голяма купа. Омесете с помощта на миксер или на ръка. Затоплете прясното мляко не повече от 40 градуса и поръсете върху него сухата мая. Без да спирате миксера, добавете на струйка топлото мляко с маята. Разбийте на по-висока скорост с миксера, около 5 минути. Трябва да се получи гладко и еластично тесто. Оформете тестото на топка и го поставете в добре намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си, за около 1 час.

2. Разточете леко тестото върху поръсен с брашно плот, с дебелина 3 см. С рингчета или чаша изрежете кръгчета и ги подредете в поръсена с царевичен грис тава. Оставете хлебчетата да втасат.

3. Загрейте тиган с капак на ниска температура. Поставете хлебчетата в тигана и захлупете. Задушавайте 4-5 мин. След това обърнете хлебчетата, захлупете отново и гответе още 2 минути.

4. За кюфтетата отстранете обвивката на суровата наденица и накъсайте вътрешността в купа. Добавете и свинската кайма, сушения розмарин и щипка сол. Омесете сместа добре. Оформете малки кюфтенца между дланите си. За да ги направите плоски, използвайте чаша за чай. Поставете кюфтетата в загрят тиган и печете по 1 минута от всяка страна.

5. В същия тиган сипете малко олио и поставете рингчета. Във всяко рингче чукнете по 1 яйце. Пържете на ниска температура по 2-3 минути от всяка страна.

6. Разрежете всяка питка на две половини. Върху долната половина поставете едно кюфте, върху него - слайс кашкавал, след това пърженото яйце и още едно кюфте. Поставете капачето на питката. Поднесете сандвичите с кетчуп и горчица.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти