Пилешко филе в бутер тесто

Перфектната бърза вечеря за гости

3.75 от общо 4 гласа
55 мин.
Необходими продукти

бутер тесто - 1 пакет  

пилешко филе - 2 пеперуди  

сирене - 100 гр  

бекон - 200 гр 

яйца - 1 бр 

пресен лук само перата - 2 стръка 

магданоз - 2-3 стръка  

Добре познатото пилешко вретено е едно, а това пълнено пилешко филе в бутер тесто е нещо съвсем различно. Тук се срещат вкусът на изпеченото бутер тесто, солеността на саламуреното сирене, ароматът на запържения бекон и свежестта на перата зелен лук и магданоза. Иначе неутралното пилешко филе поема от тях, за да се насладите на съвършената хапка, обещават от Mate Kitchen. И се приготвя лесно, без да стоите над котлона и да се суетите с това или онова.

Елегантното пълнено пилешко филе в бутер тесто е перфектната бърза вечеря за гости. Всички имаме такива импровизирани срещи в средата на седмицата. След работа няма време, а не може да сложим на масата каквото и да е. Тази рецепта е вашето решение. Приготвяте голяма салата с нея, наливате хубаво вино – всичко е готово за час.

За това пълнено пилешко филе ще ви трябва по-мазно сирене. Така то ще се отпусне по време на печенето, ще посоли и овкуси добре месото и плънката няма да стои прекалено зърнеста, обясняват кулинарите от Mate Kitchen.

Получават се 4 отделни порции, но трябва да признаем, че това е доста храна, особено ако поднесете със салата или преди това решите да предложите предястие. В такъв случай може да сложите по половин филе на порция. За да бъде всяка чиния еднаква, разрежете готовото филе наполовина по дължина.

Начин на приготвяне: 

1. Нарежете бекона на кубчета, изпържете ги и ги оставете да изстинат.

2. Намачкайте сиренето с вилица, добавете към него нарязания магданоз, перата от лука и бекона.

3. Разделете пилешкото филе на 4 парчета. Направете разрез в във всяко от тях, така че да се образува джоб, и го напълнете със сместа.

4. Разрежете бутер тестото на 4 правоъгълника. Разточете всяко парче леко с точилката, за да се изтъни. Върху всяко парче тесто сложете по едно филе и го завийте. Залепете краищата с малко вода.

5. Поставете завитите филета в намазнена тава със снадката надолу. Намажете ги с разбито яйце и изпечете в предварително загрята но 200 градуса фурна. Към края може да ги покриете с алуминиево фолио, за да не изгорят отгоре.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти