Пиле с текила и лайм на грил

Екзотично предложение

0 от общо 0 гласа
100 мин.
Необходими продукти

1 пиле
150 мл текила
2 лайма
3 скилидки чесън
1/4 ч. ч. морска сол
2 с. л. захар
1 ч. л. черен пипер на зърна
за мариноване:
30 г чушки „Халапеньо“ (от буркан)
2 скилидки чесън
2 лайма
1 домат
40 мл зехтин (студено пресован)
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. чипотле
2 щипки канела
сол и черен пипер на вкус

Тайната на добре овкусеното пиле е в маринатата.

В тенджера се кипва около 1 л вода, заедно с черния пипер, солта и захарта. Когато солта и захарта се разтворят, течността се прехвърля в стъклена купа и се охлажда с лед. 

Кората на двата лайма се настъргва и заедно със сока им се сипва във водата. Прибавят се и накълцаният чесън и текилата. 

Пилето се реже на порции и се потапя в саламурата. Оставя се поне за 8 часа в хладилник. 

Сокът на двата лайма се изстисква. Месестата част на домата и чесънът се нарязват и се смилат в блендер заедно със сока от лайм, чушките халапеньо, кориандъра, кимиона, чипотлето, канелата, зехтина, сол и черен пипер на вкус. 

Пилето се изважда от саламурата, измива се и се подсушава. Намазва се със сместа и се оставя за 1 час в хладилник, да поеме ароматите. 

След това се изпича на грил, до готовност, от всички страни.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти