Пиле с пармезан

Вкусна класика

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

2 с.л. зехтин

500 г пилешки гърди

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сушена мащерка

300 мл пасирани домати

350 г тъмнозелени тиквички

100 г моцарела

75 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филето на по-тънки резени. Загрейте зехтина в дълбок тиган с огнеупорна дръжка.

2. Поръсете щипка сол и щипка прясно смлян черен пипер. Подредете филетата на дъното на тигана и ги поръсете със сол и черен пипер. Запечатайте месото до златистокафяво от всички страни.

3. Отрежете двата края на предварително измитите и подсушени тиквички. Оформете спирали от тях с помощта на специален уред. Подредете ги върху месото. Поръсете сушените риган и мащерка и разбъркайте добре. Щом тиквичките омекнат, добавете пасираните домати и разбъркайте.

4. Поръсете с галета панко, подредете кръгчета моцарела и поръсете с фино настърган пармезан. Най-отгоре поръсете отново с галета.

5. Печете в предварително загрята фурна на 220-240 градуса, под грила, за 4-5 минути, докато сирената се разтопят.

6. Поръсете ястието с листа босилек и поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти