Пиле с лук на фурна

Обилно поръсено с кашкавал

1.88 от общо 8 гласа
90 мин.
Необходими продукти

1 кг пилешки пържоли от бут (без кожа)
200 г кашкавал
100 мл телешки бульон
100 мл бяло вино
3 глави лук
2 скилидки чесън
3 стръка мащерка
2–3 чабати
3 с. л. олио
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се наситнява, слагат се в тиган със сгорещеното олио, посоляват се и се запържват, докато лукът се карамелизира. 

Деглазира се с виното и се налива бульонът. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнената мащерка. Лукът се готви, докато течността се редуцира, след което се изсипва в тава. 

Хлябът се разполовява. Половинките се намазват с масло и се запичат в тиган до златисто. 

Подреждат се в тавичката върху лука. Месото се овкусява със сол и черен пипер и се слага върху хляба. 

Ястието се пече 30–40 минути до златисто на 180 градуса. 

Поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато кашкавалът се запече. 

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти