Пиле с кайсии и кокосово мляко

Сервирайте с варен ориз или хляб наан

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

3 стъбла лимонен трева

50 г корен джинджифил

2 червени люти чушки

2 скилидки чесън

1 връзка кориандър

2 лайма

слънчогледово олио

200 г домати

1 с.л. рибен сос

2 с.л. тъмен соев сос

8 горни пилешки бутчета

8 бр. кайсии

400 мл кокосово мляко

Начин на приготвяне:

1. За пастата за кърито нарежете на едро стъблата лимонена трева, обелете и нарежете на едро джинджифила, отстранете дръжките на лютите чушки и ги разрежете наполовина. Сложете всичко в кухненски робот, добавете обелените скилидки чесън, листата кориандър и фино настърганата кора на двата лайма. Смелете и добавете 2-3 с.л. олио, рибния и соевия сос, разрязаните на четвъртинки домати. Смелете отново до образуванета на паста.

2. Загрейте дълбок тиган и сипете 1 с.л. олио. Поставете предварително измитите и подсушени пилешки бутчета в тигана, с кожата надолу. Запечатайте месото от двете страни, до златисто. Извадете ги в чиния.

3. Излейте мазнината от тигана и сипете в него половината количество от пикантната паста (останалото количество пресипете в буркан с винтова капачка, сипете малко олио отгоре и съхранявайте в хладилник до 1 седмица). След 2 минути върнете бутчетата в съда и добавете кокосовото мляко. Захлупете с капак и гответе 10 минути.

4. Разрежете кайсиите на половинки и отстранете костилките им. Добавете ги при пилешките бутчета, така че да са покрити от течността и гответе още 10 минути. Накрая поръсете с листа кориандър и сок от 1/2 лайм.

5. Сервирайте пилето с кайсии и кокосово мляко с варен ориз или хляб наан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти