Пиле „Кунг Пао“

Лесно и засищащо

1 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

1 с.л. сечуански пипер на зърна

2 с.л. царевично нишесте

8 пилешки бутчета от свободно отглеждани пилета (без кожа и кости)

2 с.л. оризово вино

5 с.л. соев сос

3 с.л. течен мед

3 с.л. оцет от ризово вино

90 мл олио

2 патладжана

1 червена чушка

3 скилидки чесън

3 см корен джинджифил

1 връзка пресен лук

1 ч.л. едър лют червен пипер

шепа печени белени фъстъци

сол и черен пипер

ориз басмати

Начин на приготвяне:

1. Запечете зърната сечуански пипер в сух тиган за 1-2 минути, докато започне да отделя аромата си. Пресипете го в хаванче и го счукайте.

2. Нарежете месото от пилешки бутчета на парчета и го поставете в дълбока чиния. Поръсете със сечуанския пипер и царевично нишесте. Добавете оризово вино и 2 с.л. соев сос и разбъркайте добре месото.

3. В купичка смесете останалия соев сос с меда и оризовия оцет. Разбъркайте добре.

4. Измийте и подсушете патладжаните и отстранете горната част с дръжката. Нарежете на големи кубчета. Почистете чушката от дръжката и семките и я нарежете на едро.

 5. Загрейте 1-2 с.л. олио в тиган уок на силен огън и запържете патладжаните в него за 10-12 минути. Добавете още 1-2 с.л. олио и добавете нарязаната чушка, нарязаните на тънки филийки скилидки чесън и настъргания джинджифил. Половината пресен лук нарежете на едро по диагонал и го добавете в тигана. Гответе 2 минути. Извадете зеленчуците с помощта на решетеста лъжица в купа.

6. Излейте повечето мазнина от тигана и запържете месото в него, на умерен огън. Добавете лют червен пипер и гответе, докато месото придобие златист цвят от всички страни. Върнете зеленчуците в тигана, добавете приготвения сос и разбъркайте. Гответе 3-4 минути.

7. Сварете ориз басмати в съотношение 1:2 с вода на слаб огън, докато оризът поеме цялата вода. Дръпнете от огъня и оставете захлупена тенджерата за 10-15 минути. След това разрохкайте ориза с вилица.

8. Сервирайте пиле „Кунг Пао“ върху основа от варен ориз. Поръсете с нарязан на тънко пресен лук и начупени солен фъстъци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти