Пиле „Капрезе”

Вижте най-лесния начин да го приготвите

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

4 горни пилешки бутчета
200 г чери домати
125 г сирене „Моцарела”
60 г сирене „Пармезан”
50 г кедрови ядки
100 мл тъмен балсамов оцет
4 стръка босилек
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Оцетът и медът се кипват и се варят, докато течността се редуцира наполовина. Охлажда се.

Кедровите ядки се запичат на сух тиган.

Зехтинът се загрява и в него се пускат смачканите скилидки чесън. Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до златисто, като се започва от страната с кожата.

Месото се покрива с моцарелата, нарязана на шайби, поръсва се с настъргания пармезан и се запича за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Доматите се режат на шайби и се разбъркват с наситнения босилек. Посолява се.

Върху готовите бутчета се слагат подправените домати, поръсват се кедровите ядки и се полива с балсамовата редукция. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти