Печено свинско по френски

Покана за ароматно пътешествие

2.33 от общо 3 гласа
Необходими продукти

За сместа от подправки:

1 люта чушка Чипотле

1 люта чушка Пасила

2 с.л. зърна черен пипер

2 с.л. зърна бял пипер

2 ч.л. зърна сечуански пипер

1 с.л. сол

 

1 кг свинско филе с кожа

2 скилидки чесън

50 г масло със сол

300 г жълта ряпа

300 г моркови

300 г лук

500 мл телешки или пилешки бульон

3-4 стръка мащерка

2 дафинови листа

1/2 ч.л. от сместа за подправки

сол

Начин на приготвяне:

1. В блендер поставете различните видове зърна пипер и солта. Отстранете семките на лютите чушки и добавете и тях. Смелете.

2. С остър нож изрежете кожата на месото и я отделете. От страната на мазнината направете 18 прореза в месото. Нарежете скилидките чесън на много тънки филийки и във всеки разрез пъхнете по една филийка. Поставете кожата отново върху месото и я вържете с помощта на готварски канап. Поставете месото в тава, покрийте го с прозрачно фолио и оставете в хладилник за 2 часа.

3. В дълбока огнеупорна тенджера разтопете маслото и запечатайте месото от всички страни докато промени цвета си. Извадете го в чиния.

4. В същата мазнина запържете до златисто предварително обелените и нарязани на кубчета от по 3 см зеленчуци. Поставете месото върху зеленчуците. Залейте с бульон. Добавете стръковете мащерка и дафиновите листа. Поръсете със сместа от подправки и сол. Захлупете и поставете съда в предварително загрята фурна на 180 градуса за 75 минути. Проверете готовността на месото или с термометър - когато температурата на месото е 70 градуса, то е готово, или с пробождане с шиш - не трябва соковете, които излизат от него да имат розов цвят.

5. Извадете изпеченото месо върху дъска и отстранете канапа. Отделете кожата. Поръсете я със сол  и я поставете в тавичка. Печете на 170-180 градуса на най-ниското ниво на фурната. Увийте месото в алуминиево фолио, за да го запазите топло.

6. Извадете зеленчуците с помощта на решетеста лъжица. Покрийте ги, за да останат топли. Отделете излишната мазнина от соса в купичка. Върнете съда със соса върху котлона и го редуцирайте на умерен огън. След това го прецедете и го овкусете, ако е необходимо. Пресипете го в специален съд.

7. Нарежете месото на възможно най-тънки филии. Нарежете изпечената кожа на тънки лентички. Сервирайте месото със зеленчуци, полято със сос и поръсено с хрупкава кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти