Печени сардини със салата от домати и босилек

Свежа рецепта със средиземноморски привкус

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

8 сардини х 60 г всяка

4 с.л. зехтин екстра върджин

2 скилидки чесън

1 с.л. каперси

1/2 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. семена от фенел

1 голям лимон

2 с.л. нарязан магданоз

сол

За салатата:

20 бр. чери домати или мини домати "Рома"

20 бр. жълти чери домати

3 скилидки чесън

20 листа босилек

6 с.л. зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

1. Добре почистените от вътрешности и от люспи сардини подредете в дълбока не метална тавичка. Поръсете ги със зехтин, каперси, нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, лют червен пипер, семена от фенел и лимонов сок (запазете лимоновите кори). Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.

2. За салатата разполовете на две всички доматчета и ги сложете в купа. Върху тях накъсайте листата босилек. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки и добавете и тях. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте добре.

3. Загрейте много добре грил-тиган. Подредете в него сардините. Отстрани поставете накъсаните на парчета обелки от лимона. Гответе 3 минути, след това обърнете рибите и гответе още 2 минути.

4. Сервирайте по 2 сардини на порция, поръсени с нарязан магданоз и зехтин. Гарнирайте с доматена салата и резен пресен лимон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти