Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби

Разнообразете приготвянето на паста с тази ароматна рецепта

5 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти

650 г карфиол

250 гъби печурки

3 с.л. олио

1 глава лук

3 скилидки чесън

щипка едър лют червен пипер

2 стръка розмарин

3 с.л. доматено пюре

300 г паста от нахут

40 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. Нарежете карфиола на розички и ги смелете в блендер или кухненски робот до размера на оризови зърна. Пресипете карфиола в купа.

2. Смелете гъбите по същия начин и ги пресипете при карфиола.

3. В загрят тиган с олио запържете нарязания на ситно лук, докато омекне. Добавете смачканите на паста скилидки чесън, нарязания на ситно розмарин и лютия червен пипер. Разбъркайте и добавете гъбите и карфиола. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте, за да се запържи за минута.

4. Сварете пастата от нахут в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете пастата и запазете 1 ч.ч. от водата от варенето.

5. Добавете пастата в тигана заедно с 2/3 от фино настъргания пармезан. Добавете и половината чаша вода от варенето. Разбъркайте.

6. Поднесете пастата с малко настърган пармезан отгоре.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти