Огнено месо

Ето и как да го приготвим

Вкусната храна не омръзва
Снимка: vremezagotvene.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 3 порции:
400 г телешки шол
100 мл олио

За маринатата:
1 ч.л. лют червен пипер
3-4 с.л. тъмен соев сос
2 ч.л. кафява захар
2 с.л. печен сусам
голяма щипка черен пипер
1 с.л. сусамово олио
1 скилидка чесън
50 мл олио
1 глава червен лук
2 стръка праз
1 морков

За гарнитура:
100 мл олио
1 чаша дългозърнест ориз
щипка сол
голяма щипка захар
1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:
В купа разбийте съставките на маринатата. Добавете нарязаните лук, праз и морков. Нарежете месото на тънки листчета. Сложете го в маринатата, разбъркайте. Оставете да престои за час-два.

Сложете уок или обикновен тиган със 100 мл олио да загрява. Изпържете месото с маринатата и зеленчуците.

Сложете тенджера със 100 мл олио да загрява. Пържете ориза няколко минути, налейте вода, малко сол, захар и оцет. Щом се свари, го изплакнете със студена вода.

Сервирайте месото с ориза и по желание украсете с пера див лук и чили сос.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти