Нумидийско пиле

Стара рецепта от Древен Рим

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 2 цели пилешки бутчета
  • 1/2 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 3 фурми
  • 1 шепа кедрови ядки
  • 2 клончета прясно седефче
  • 3 щипки смлян кимион
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. нишесте
  • мед на вкус
  • винен оцет на вкус
  • зехтин на вкус
  • рибен сос на вкус
  • зърна кориандър на вкус
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разрежете бутчетата на две и ги овкусете със сол. Счукайте зърна пипер и кориандър на едро, нарежете на ситно лука. Поръсете пилето с лука, пипера и кориандъра, полейте с малко зехтин. Оставете го за около 20 минути.

Запържете месото от всички страни в зехтина от маринатата до златисто. След това преместете пилето в тава и го сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-15 минути.

В мазнината от пърженето на пилето добавете седефчето, кедровите ядки и ситно нарязаните фурми. Овкусете с кимион, кориандър, рибен сос, скълцан чесън, мед и оцет и оставете да кипне. Сгъстете с  нишестето, размито в малко студена вода и дръпнете от огъня.

Разпределете пилето в чинии, полейте със соса.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти